På temat perspektiv och med incubITs tre ledord; Människor – Teknologi – Utveckling, lyssnar vi fascinerat när vår kollega Magnus berättar om sin senaste uppdragsresa till Kina. Hangzhou Bay är inte bara känt för världens längsta hängbro på 35 km med sin sexfiliga motorväg som invigdes 2008. Magnus berättar om det smått surrealistiska samhället Hangzhou Bay, en 3-4 år gammal stad som inom ett år ska ha en halv miljon invånare! Allt är nybyggt enligt en ”mall” som för tankarna till det klassiska datorspelet SimCity. Där är Geely den överlägset största arbetsgivaren, bara R&D-anläggningen har strax under tiotusen anställda.

Merparten av våra uppdrag och åtaganden har sin närvaro på Västkusten, så Magnus uppdrag är ganska unikt. Det som oftast är en genomgående ”röd tråd” där vi får förtroendet, är behovet och nyckeln av att kunna se, hantera och respektera perspektiven människa och teknik, tillsammans och inte var för sig. Vi känner oss unika med denna färdighet, som i kombination med vår kompetens och erfarenhet gör skillnad, helt i linje med våra ledord.

Med en bild som skulle göra sig bra som skivomslag, funderar vi fortfarande på hur delar av skyltdockan hamnade just där…

Share This